Tiistai oli hiljainen, eikä varsinaisia kokoushommia ollut, mutta roudaamista kyllä. Taannoin ravintolaksi muuttamani Vaakuna -sali oli muutettava takaisin perus luokkamuotoon ja voin sanoa että taas tuli kyllä lämmin jumpatessa!
Tässä osittain on jo järjestys valmiina, mutta "ravintolapöytiä" on myös vielä..
.. Tadaa!
Toinen jännittävä asia oli, että meillä oli tulossa torstaiksi sekä perjantaiksi jäätelökioskikouluttajat kouluttamaan tulevia kesätyöläisiä sekä sellaisissa kahviloissa työskenteleviä joissa tarjotaan myös irtojäätelöä. Siispä järjestelin senkin tilan valmiiksi. Heillä oli kolme jäätelöallasta jotka piti laittaa oikein tilan takaosaan ja molempiin päihin pöydät.
Tässä työnnän jäätelöallasta tilan takaosaan, jonne en ole viitsinyt edes valoja laittaa. Laitoin ne kyllä hetken päästä kun aloin virittelemään jatkojohtoja altaille.
Onneksi otan kuvia lähes kaikesta, sillä muuten en muistaisi mitä kaikkea olen tehnyt. Tälle tiistaille oli kuin olikin joku yksi kokous, jonne oli tilattu kahvit ym kokoustilaan. Tässä olen juuri kiikuttanut sinne kupit ym kuvassa näkyvät tarpeet. Loput toin perästä enkä ottanut niistä kuvaa.
Tämä tiistai oli taas sellainen, että minulla oli sekä avaimet että puhelin. Tykkään hirveästi kaikesta vastuusta ja luottamuksesta jota saan tuolla.
Koska JK palaa lomalta seuraavana päivänä (eli keskiviikkona) päätän täyttää kaikki mahdolliset varastot...
... ja esimerkiksi kirjoittaa kokousaikataulut valmiiksi.
Sitten saapui keskiviikko ja JK is back in business, jee!
Porukkaa Vaakuna -salissa mukavasti, yllätyskokous kolmossaunalla, pari muuta kokousta siinä samalla... jes. Tuntuu että ollaan aika hyvä tiimi :) Vaikka tänäänkin minulla melkein oli vetovastuu kokouspuolesta kun JK avasi bistroa. Vuorotellen haettiin toisiltamme avaimia ja valitettiin kun tuntui orvolta ilman niitä :D
Kolmossauna on <3 Kävin viemässä bakelsit, kahvit ja teeveden heille.
Sitten kuljetinkin melkoisen määrän jäätelöä sille varattuun kokoustilaan ja asettelin altaisiin. Varmaan aivan väärään järjestykseen mutta pääasia että ovat kylmässä ja oikeassa tilassa.
No sitten iltapäiväkaffetta kokoustaville. Aamullakin oli kahvit, mutta olette nähneet jo 1093 kuvaa niistä aamutarjottavista, joten niitä en nyt kuvaillut.
Nämä makeat koristelin kivasti niin otin kuvia:
Näm suklaakakkupalat ovat vegaaneja ja gluteenittomia raakakakkuja ja niihin liittyen minulla onkin pieni tarina!
Nimittäin tämä Maarit jolle on hedelmälautanen tehty, on erittäin allerginen. Hän on allerginen monelle eri asialle, muunmuassa kaikille viljoille ja pähkinöille, mutta sietää pienen määrän tattaria. Hänelle meillä ei ollut mitään makeaa nisua tarjottavaksi joten siksi hedelmälautanen.
Kun he olivat kahvilla, hänellä oli selvää silmäpeliä tuon gluteenittoman vegaanikakun kanssa. Pian hän kysyikin, että onko se maidotonta. Totta kai, koska se on vegaani. Hän sanoi että tekisi hirveästi mieli maistaa. Sanoin että käyn tarkistamassa että oliko siinä pähkinää, sillä muistelin että on. Kaivettuani paketin pakkasesta luin että siinä on ainoastaan cashewpähkinää, mutta ei mitään muuta mikä hänelle ei sopisi. Palasin kertomaan uutiset ja hän sanoi että eihän cashewpähkinä ole oikea pähkinä eikä aiheuta hänelle mitään (koska se on siemen oikeasti), eli kyllä hän sitä nyt haluaa maistaa. Olin vähän salaa kauhuissani tästä, mutta hän ilmoitti myös muille kovaan ääneen että tietävät soittaa sitten ambulanssin :D Hän oli aivan haltioissaan siitä miten voikin olla noin hyvää kakkua ja halusi tietää tarkemmin mitä se on. Kipitin keittiöön hakemaan paketin hänelle nähtäväksi ja hän otti siitä kuvan itselleen. Kakkuhan on aivan suomalaista, helsinkiläisen firman valmistamaa. Hän kiitteli kovasti ja sanoi että tämä pelasti hänen päivänsä. Allergioidensa takia hän ei ole pitkään aikaan saanut missään mitään makeaa kakkua tai muuta vastaavaa.
Torstai.
Jännitys tiivistyi, sillä tänä päivänä alkoi jätskikoulutus ja ympäri taloa oli jo sana kiirinyt, että henkilökunta saa jäätelöä.
Kävin norkoilemassa kokoustilan ovella ja katselemassa mitä kaikkea heillä siellä onkaan. Ai että!
Siinä jäätelöt silmissäni toki laittelin myös aamusuolaisia ja kaffetta tarjolle.
Meille oli alustavaa aikataulua kerrottu milloin jätskiä saisi hakea (kun isompi porukka harjoittelee pallojen tekoa, niin siinähän tulee paljon ylimääräistä. Eivät he millään jaksa itse syödä kaikkia) ja voi olla että pinkaisimme JK:n kanssa sinne heti kun kello oli sen verran. JK huudahti ovelta: "onko kioski auki?!" ja painelimme sisään asiakkaiden roolissa. Vasta hommaa opetelleet nuoret olivat aika jännittyneitä kun pääsivät meille palloja pyörittelemään, mutta itse olin ainakin tyytyväinen omaani:
Sen lisäksi saatiin myös pirtelöä:
Ja tässä jäätelöt keittiölle kiikutettuina..... :DD
Älkää huoliko, kyllä respa, kerrossiivoojat sekä huoltomieskin saivat jätskiä.
Mutta hitsi että oli kaikkia kivoja uusia makuja! Lempparini oli ehdottomasti tuo kirsikka mitä tuo minun tötteröni oli.
Voitte varmaan kuvitella että nuorisolle ei oikein sitten suolaiset enää maistuneet kun olivat vetäneet vähän jäätelöä siellä koulutuksessa.
Samana päivänä tuli toinenkin porukka, vielä isompi. Minun silmääni he olivat nuorempia kuin ne ensimmäisen porukan. Merkityksetön fakta, mutta pisti vaan silmään ja jäi mieleen.
Samat tarjoilut heille siis tyrkylle.
Heittäydyin hulvattomaksi ja koristelin heidän suolaiset kukkasilla. Ihan hauskat kyllä, vaikka yleensä suolaisiin ei kukkasia laitella.
Ja siinähän meikäläisen päivä alkoikin olla. Lopuksi kirjoittelin seuraavalle päivälle kokousaikataulut valmiiksi koska perjantaina oli meikäläisen näyttöpäiväääää iiiiik. No tuo oli liioittelua, en jännittänyt yhtään.
Virallisesti perjantain kokousemäntä ;)
Perjantai, the day.
Päivä alkoi seitsemältä kuten monena muunakin päivänä. Herätyskello lauloi siis 4.30, mutta sepä ei minua haittaa, päinvastoin. Olen aivan täysin aamuvirkku ja mitä aiemmin kello soi, sitä enemmän minussa on tarmoa ja virtaa koko päivälle. En tiedä miksi.
Perinteisesti siis (puhelimen ja avaimien ryöstö JK:lta) kahvi tulemaan, kokoustilat auki, jäävedet, valot, kaikki aamukaffen oheistarjottavat. Kouluttajaakin näin aina välillä siinä työn lomassa. Kävin ottamassa asiakkaita vastaan, kerroin missä aamukahvit on, kävin läpi yhden porukan kanssa heidän kokousaikataulunsa sillä heillä oli useammat kahvit ja lounaskin. Yhdellä porukalla ei ollut tarjottavia ollenkaan, yhdet ottivat vain kahvia. Ja yhdessä porukassa oli mies joka kutsui minua johtajaksi. Ok.
Yhdessä tilassa oli tietenkin taas sitä jätskikoulutusta ja he olivat minulle jo ennestään tuttuja.
Tässä ainoat kuvat jotka siltä päivältä jotenkin liittyivät näyttööni :D Muuta en napsinut siinä ravatessani edes takaisin.
Kouluttaja katseli, kyseli ja jutteli. Hetken päästä hävisi ja palasi JK:n kanssa. Kysyi minkä arvosanan antaisin itselleni. No K3. Miksi. Koska pystyn hoitamaan tätä karusellia (hehe, en käyttänyt tuota sanaa silloin) itsenäisesti. Hyvä perustelu. Kyllä, saat K3:en. Kiitos.
Hyvillä mielin sanoin heipat kouluttajalle juteltuamme ensin vähän tulevaisuudesta JA siitä että saan tuonne vielä ranskalaisia vieraita joille kerron millaista on ollut olla tuolla työssäoppimassa ja mitä kaikkea olen tehnyt. Morjens! Kaksi ranskalaista opiskelijaa, kaksi niin ikään ranskalaista opettajaa. Melko jännää hei.
Mutta kuulkaas. Pian paukahti jäätelöt takaisin silmiini kun saattoi olla että olin jäätelöporukalta ennakkoon tiedustellut että monelta tänään saa jäätelöä ja sen lisäksi olin kysynyt että voisinko itsekin tulla kuuntelemaan vähän käytännön vinkkejä siihen pallojen pyöritykseen. Sain, joten kellon ollessa x paukkasin muina miehinä kokoustilaan ringin jatkoksi kuuntelemaan ja katselemaan miten niitä palloja oikeaoppisesti pyöritellään.
Niin paljon kaikkea kivaa koristetta ja kastiketta etten meinannut pystyä valitsemaan mitä laittaisin omaani. Sain siis muiden jälkeen itsekin kokeilla miten se pallojen pyöritys sujuukaan:
Sirkus- ja dumlejäätelöä omenakastikkeella, kermavaahdolla ja karkkicrusheilla.
Eikä tässä vielä kaikki. Toki hoidin työtänikin siinä sivussa, vahdin tarjottavia, keitin lisää kahvia, vilkuilin kelloa ja ohjasin asiakkaat bistroon lounaalle jne mutta....
Kävin tekemässä toisenkin annoksen! Kirsikka- ja pistaasipähkinäjäätelöä, banaanitoffeekastiketta, kermavaahtoa ja jotain fudgepaloja, marmeladikarkkeja ja pienen pientä oranssia strösseliä.
AI ETTÄ SANON VAAN. Mitens teillä meni tää viikko töissä? ;)
Tuo jätskikoulutuksen vetäjä oli hirveän mukava ja jäimme useammankin kerran suustamme kiinni. Hänelläkin on mies Pohjois-Karjalasta joten olimme heti toistemme sielunsisaria ja kohtalotovereita. Olin hänelle kertonut että perjantaina tulee kouluttaja seuraamaan näyttöä ja hän oli mielissään että pääsee tapaamaan kouluttajani. Harmikseen hän aamulla oli kuitenkin sen unohtanut ja nautti kaikessa rauhassa hotelliaamiaisesta pitkään ja hartaasti. Harmitteli minulle sitä jälkeen päin kovin, mutta keksimme keinon miten hän pääsee kouluttajani juttusille silti :) Katsotaan, katsotaan.
Hän oli erittäin tyytyväinen kaikkeen. Siis ensinnäkin tuolla kokouspuolella koska kaikki oli just eikä melkein. Ja henkilökunta kävi heitä katsomassa, sillä kuulemma joissain paikoissa ei välttämättä näe siellä kokouspuolella ketään. Lisäksi heillä oli ollut todella hienot huoneet ja mitä kaikkea muuta hän vielä kehui. Ainiin tarjottavia! Sanoi että kyllä paukkasimme aivan kärkipäähän hänen henkilökohtaisessa listassaan näistä paikoista missä hän on käynyt koskaan koulutuksia pitämässä.
Ja tähän onkin sitten hyvä lopettaa tämä työssäoppiminen.
Henkilökunta ei siltikään pääse minusta vielä eroon, sillä jatkan uudella sopimuksella osittain samoja hommia, osittain katselen vähän uusia juttuja, esimerkiksi aamiaisen laittoa. Joskus jopa (jos vain kuljetusasiat järjestyvät) menen aamiaisemännän kanssa samaan aikaan töihin laittamaan aamiaista valmiiksi. Ja kyllä, hänen työvuoronsa alkaa klo 5. herätys on siis varmaan 3.30 :D Ja minä tykkään!
Eli siis tekstejä on vielä luvassa tämän huhtikuun loppuun.
Työtunteja tälle viikolle sain kerättyä äkkiä laskettuna 29 h 15 min.
Lopuksi paukautan tähän kuvan eilisestä vadelmakakusta jonka tein. Kiilteestä tuli liian vaalea koska tuon kakun pinnan ei tarvitsisi kuultaa läpi, mutta toisaalta koristeet tulevat paremmin esiin noin hempeästä kiilteestä.
Ja kyllä, sain jäätelöä kotiinviemisiksikin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti