sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ritva blokkaa, tarjoilee ja kattaa

Tällä viikolla tutustuin syvemmin vähän erilaisempiin juttuihin. Toki olin pienimuotoisesti tehnyt näitäkin jo ennestään, mutta nyt olin ainoastaan näissä hommissa.

Tai no en ollut pelkästään. Maanantaina sekä tiistaina JK kaipasi vielä kaveria kokouspuolelle, joten olin siellä.

Maanantaina siis perinteisesti aamukaffet ja muut tarjolle. Suolaiset koristelin taas kukkasilla.





Makuvetenä tänään appelsiini-rosmariini :)

Ja iltapäiväkaffet ja makeat..



Tiistaina oli koko ravintolapuolen palaveri jossa muunmuassa maisteltiin uutta parsaviikkojen menua sekä viime viikolta yli jääneitä jäätelöitä. JK tottakai oli läsnä koko ajan palaverissa, joten kokouspuoli oli meikän valtakuntaa. Joutessani saatoin itsekin piipahtaa palaverissa, ainakin jäätelöä syömässä.

 Tänä aamuna makuvesi maistui limeltä, kurkulta ja kiiviltä.

 Ja siinä aamusella kun aamukahvitukset olivat hanskassa (siis kaikkea oli tarjolla, ainoastaan kahvipönttö piti jossain välissä käydä vaihtamassa) niin lähdin kyselemään siivousvälineitä kabsukeittiön lattiakaivon putsausta varten. Kun olin kaiken maailman harjat, hanskat, pesuaineet ja koukut metsästänyt huoltomiestä myöten itselleni niin kävin tuumasta toimeen!

Hanskasta päätellen voisin yhtä hyvin olla alkamassa siementämään lehmää, mutta ehei.

Kun aloin hommaan, kabsukeittiön lavuaaripöydän, tiskikoneen ja sen vierustan lattian siivottomuus paljastui ja pian huomasinkin hinkkaavani koko lattiaa ja alahyllyjä. Sanoin JK:llekin että en edes kerro hänelle mitä löysin sieltä kun siirsin tiskikoneen pesuainepönikät pois tieltä. Eihän tietysti kukaan ollut niiden taakse katsonut.. Vajaa tunti koko hommassa meni ja kyllä se vaan on niin, että siivoamisessa parasta on se kun näet sen puhtaan työnjäljen. Se palkitsee.

Välissä tein jotain, ehkä olin salissa ja sit iltapäiväkaffetta.




Tää on niin nättiä! ja hyvää... Tämän lisäksi oli myös porkkanakakkua, mutta en ilmeisesti kokenut sitä tarpeeksi nätiksi kun en ole siitä ottanut kuvia ollenkaan. Kukkia laitoin siihenkin koristeeksi.

Yhdessä iltapäiväporukassa oli yksi henkilö joka tarvitsi kahvinsa kofeiinittomana. Siispä taas yksi uusi taito: Kahvikoneen käyttö!

Ja kas noin sai rouva kofeiinittoman kahvinsa.


Ja sitten.

Keskiviikkona olikin ensimmäinen päivä "uusissa" hommissa. Aamupalalla autoin esimerkiksi pilkkomalla seuraavalle aamulle valmiiksi kurkkua, paprikaa ja hedelmiä.








Tietysti kävin myös blokkaamassa pöytiä, eli keräämässä astioita pois. Se on muuten tavallaan melko vaivaannuttavaa. Helppohan se on tyhjästä pöydästä ottaa astiat pois, mutta kun niitä otetaan myös pöydistä joissa on ihmisiä. Ellei astioita ole selvästi kasattu yhteen pinoon pöydän toiseen reunaan niin saattaa olla vaikea hahmottaa että aikooko asiakas vielä käyttää astioitaan vai ei. Tai jos pöydässä ei ole ketään, mutta kahvikuppi on puolillaan. Onko asiakas hakemassa jotain kahvin kanssa vai onko hän lähtenyt eikä ole jaksanut juoda kahviaan loppuun? Ratkaisin asian niin, että jos pöydässä ei ole ketään kun siitä ohi purjehdin ja näen että kupissa tai lasissa on vielä juotavaa, annan sen vielä olla jos asiakas sattuu olemaan vaikka donitsia hakemassa. Jos myöhemmin kierrellessäni huomaan ettei kuppiin ole koskettu eikä ketään ole tullut, nappaan sen mukaani.

Se on jännä, miten ihmiset sekoavat tuollaisessa tilanteessa. Kahden hengen pöydässä saattaa olla vaikka kymmenen lautasta, kun aina haetaan uusi kun jotain haetaan lisää. No mutta se kai vähän niin kuin kuuluu siihen hotellin aamiaiseen, joten se heille sallittakoon.

Kun aamupalahommat alkoivat olla minun osaltani purkissa (siis pahin suma ja kiire ohi), siirryin bistron salin puolelle. Järjestelin esimerkiksi uudet menulappuset oikeisiin järjestyksiin. Tässä englannin sekä venäjän kieliset.



Tältä päivältä minulta ei muita kuvia ole jostain syystä, mutta kattaus- ja blokkaushommia luultavasti tein.

Torstaina paukkasin taas keittiöön aamupalalle apuun. Samaa pilkkomista sekä pöytien blokkaamista aina siihen asti kunnes siirryin bistron salin puolelle ja otin "kakkosritsan" haltuun. Eli pyyhin pöydät koska sielläkin oli ihmisiä aamupalalla ja sitten tein perus kattaukset.





Tykkään meidän salista! :)

Takkakabinetti on paikka, joka on aamiaishuoneen yhteydessä, mutta sitä saa varattua vaikka kokouksien tai vaikkapa muistotilaisuuksien pitoon. Yksi isompi kokousporukka oli tulossa lounasbuffaan joten heille varattiin koko takkakabinetti:




Kun on lounasbuffa, pöytiin katetaan vain lasit ja tovi ennen asiakkaiden tuloa vesipullot. Kun asiakkaat ovat paikalla, käydään viemässä tarpeen mukaan täysiä vesipulloja tilalle ja totta kai haetaan niitä tyhjiä lautasia pois pöydistä.

Illemmalla oli tulossa kokouspäivälliselle toinen porukka, niin heille katettiin kaksi pöytää aamiaishuoneen puolelle:




Heille tehtiin tuo koko perus kattaus, sillä päivällisellä on lautasannokset.

Perjantai.

Aamulla taas tuttuun tapaan keittiöön ja aamun astioiden blokkaukseen MUTTA koska JK:lla oli kokouspuolella uusi, minulle ennestään tuntematon tapa tarjota aamusuolaiset, määräsin itse itseni sinne.





Enkä tietenkään ottanut kuvaa siitä kun suolaiset olivat tarjolla, mutta JK oli toteuttanut eräs päivä sanomansa uhkauksen, että vaihtaa vähän järjestystä tuossa kokousaulassa.

Kun kerran olin itseni hönkäissyt sinne puolelle, JK pyysi laittamaan kaikki nuo perus tarjottavat. Jo vain onnistuu, vaikka unissani ;) Makuvesi oli tänään lime-sitruuna kahdella pienellä minttuoksalla.

Mutta siis ne suolaiset tarjottiin ns. leipäpöytänä. Eli jokainen sai itse tehdä leipänsä juuri sellaiseksi kun halusi. oli salaattia, kinkkua, juustoa, kurkkua, paprikaa...

Mutta sitten sen jälkeen saliin ja kakkosritsa taas haltuun. Tuo kuuden hengen pöytä joka tässä alla olevassa kuvassa näkyy, on varattu yhdelle kokousporukalle yhdessä tuon pyöreän pöydän kanssa joka on tuolla ihan takana. Tuollaista kuuden hengen pöytää meillä ei tuolla oikeasti olekaan, vaan siinä on yhdistetty neljän hengen pöytään yksi kahden hengen pöytä joka normaalisti on ikkunan vieressä.


 Sekä kolmosritsan kattaus (alueet ovat siis 1, 2 ja 3) koska taas oli lounasbuffa kokousväelle.


Aamupäivästä kun avataan, saattaa olla tovi vähän hiljaista. Tässä perjantain aamupäivällä sitten vietin aikaa muunmuassa ihailemalla salia sekä kattamaani aluetta yrittäen vangita sen tunnelman ja kauneuden kuviin. En tiedä onnistuinko.



Tämä pöytä oli varattu kuudelle hengelle iltapäivästä. Tähän pöytään mahtuu tarvittaessa kuitenkin vaikka kahdeksankin henkeä.



Kun kokoustyypit tulivat lounastamaan (kolme eri porukkaa tänään) niin siellähän minä juoksentelin hakemassa tyhjiä lautasia pois pöydistä ja heidän lähtönsä jälkeen siivosin pöydät ja katoin uudestaan. Ja siinähän se perjantai menikin joutuisasti.

Tämä oli kyllä ehkä paras neronleimaus vähään aikaan syventää tätä osaamista. Siis että vaikken nyt mitään näyttöä enää annakaan mistään, niin on hienoa huomata miten kaikki nivoutuu yhteen. Kokouspuoli, kokousporukoiden lounas, tarjoilijoiden hommat siinä ennen lounasta ja sen lounaan aikaan sekä jälkeen.. ja kun olen keittiössä jo ollut viime vuoden puolella, tiedän mikä heidän roolinsa on tässä kaikessa. AVOT.

No eipä muuta sitten. Kevyesti alkaa vähän kuumottamaan se ensi viikolla oleva ranskalaisten tyyppien vierailu. Yhtenä aamuna kävi hotellinjohtajakin kuumottelemassa siitä, kun hänkin sitten esittelee hotellia vieraille kunhan minä olen ensin lärpätellyt jotain. Sanoinkin töissä että täytyy kotona nyt palpattaa englantia pelkästään ettei ole sitten niin kankeaa kun vieraat saapuvat.

Jännää.

Ainiin, työtunteja 38

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti