lauantai 14. lokakuuta 2017

Lounasta

Jälleen alkoi uusi työssäoppiminen. Tällä kertaa tehdään vajaa kuutisen viikkoa lounasruokaa ja missäs muuallakaan, kun siellä missä olen toukokuusta asti pakertanut menemään. Olemme tehneet minulle vähän niinkuin lukujärjestyksen, missä lukee aina mikä minulla on se päivän homma vaikka toki huseeraan ympäriinsä niin salissa kuin tiskissäkin ja missä vain muualla tarvitaankin.

Maanantaina vastasin lounaan osalta salaateista. Yksi oli edelliseltä päivältä valmiina, muut väkersin itse. Tai siis kuorin, paloittelin ja leikkasin. Ja sekoitin.


Tiistaina tein lounaskokin kanssa lohilasagnettea ja vastasin tomaattikastikkeesta. Sain tehdä sen kippipannussa jota tuolla ei koskaan käytetä koska se on aivan valtava ja määrät sen verran pieniä että kastikkeiden ym muiden teko onnistuu ilmankin. Mutta osaanpä nyt käyttää sitäkin! Ja kastike oli mielestäni täydellistä ja kyllä salista kuului eräänkin lapsen suusta että "tää on parasta lohilasagnee mitä oon ikinä syöny!", joten taisin onnistua. Lisäksi sekoittelin ja maustoin lounaan lämpimät kasvikset. Olin tottakai myös salissa vahtimassa riittävyyksiä ja voi pojat sitä tuntee tekevänsä töitä kun ramppaa edestakaisin keittiön ja linjaston väliä hakien milloin lisää vettä, milloin lisää ruokaa ja milloin mitäkin! Tykkään siitä.


Keskiviikkona vastasin lounaan erityisruokavalioista. Ruokana oli lempeän pippurista lihapataa ja erityisruokavalioita oli maidottomia 2 kpl, gluteenittomia 2 kpl joista toinen myös maidoton sekä kolme jotka eivät syö punaista lihaa + kaksi kasvissyöjää. Tein punalihattomille ja kasvissyöjille yhteisen padan härkiksestä jonne laitoin myös paprikaa ja kikherneitä ja ruokakerman tilalla oli kauraruokakerma. Gluteenittomilla oli toki sitä samaa lihaa kuin alkuperäisessä ruoassa, mutta sen yhden gluteeniton+maidoton -tyypin takia käytin siihen soijaruokakermaa. Ja niillä kahdella pelkällä maidottomalla oli sitä samaista kauraruokakermaa tavallisen tilalla, muuten samaa liharuokaa.

Tässä kasvisversion teko on vielä vaiheessa


Torstaina tein lounaan jälkiruoan, joka oli leivos. Tein porkkanapiirakkaa, johon laitettiin nesteeksi Bonnen mansikkasosetta sillä se on väriltään ruman harmaata, joten sitä ei voida käyttää missään näkyvästi, kuten vaikka rahkassa. Tein kuusi pellillistä, sillä lounastajia oli n. 160. Siinä alkoi aamu rattoistasti rikkomalla 40 munaa :D Siitä tuli hirvittävän hyvää! Puoliin laitoin mantelilastuja päälle ja puoliin en, sillä paikalla oli manteliallergisia. Yksi pohja säästettiin seuraavalle päivälle tilattuun kahvitukseen ja kollega M teki perjantaina aamulla siihen todella hyvän kuorrutteen päälle ja siitä tuli vain entistä parempaa!






Perjantaina tein jälleen jälkiruoan, joka oli hedelmäsalaatti. Sekoittelin kaikkea mahdollista mitä varastoista ja kylmiöistä irti lähti! Kolmelle omena-allergiselle lapselle tein oman tietysti ilman sitä omenaa. Samaisena perjantaina meillä oli iltapäivästä henkilökunnan kanssa pizzabileet, kun testailtiin uutta ideaa leirikoulun yhteen ohjelmaan. Samalla oli sesongin purku ja keskustelua puolin ja toisin ja olikin melko mukavaa istua koko porukan (aina johtajasta ohjaajiin, keittiön työntekijöistä siivoojiin ja huoltomiehiin) kanssa kodassa tulen ympärillä kuunnellen esimerkiksi opettajien ja oppilaiden positiivisia palautteita leirikouluista :)

Näiden kuvassa näkyvien lisäksi laitoin vielä muutakin


Ja tämä viimeinen kuva on nyt sieltä perjantain iltapäivän ohjelmasta, josta näkee kuvia myös instagramista :)


Ps. Lisäilin edelliseen tekstiin vieraiden kommentteja ruoasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti