sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen jälkein viikko

Eipä alkanut meillä pääsiäisen jälkeinen viikko huonosti, sillä heti tiistaina meillä oli tyhy-päivä! Eli vähän hyvinvointia heti viikon alkuun. Suunnattiin keskustaan sushibaariin kuuntelemaan ja katselemaan sekä vähän maistelemaankin. Itsellänihän nousivat hikikarpalot heti otsalle jo ennen paikalle saapumista...




Ja niinhän siinä sitten kävi että kanssasyöjieni lukuisista tsemppauksista huolimatta en saanut maistettua kuin tuota pientä jossa ei ole kalaa ollenkaan. Se maistui silti kalalta.

Sushin jälkeen olisi ollut mahdollisuus mennä pariksi tunnille salille, mutta meillä ei ollut informaatio kulkenut, niin emme tienneet siitä emmekä siis olleet varustautuneet jumppavaattein. Harmi, koska sali on aina jees ja olisin sinne mielelläni mennyt kun koulu harmikseni haittaa nykyään sitä harrastusta.

Keskiviikkona napsahti suurkeittiön nakki taas meikälle, joten vietin sen päivän siellä. Siellä on aina mukavaa! Meidät toki haettiin syömään muiden luokkalaisten valmistamia keitoksia ja kyllähän sitä taas kelpasi. Oli mm. lasagnea, kasviskiusausta ja pannaria hillolla ja kermavaahdolla...

Torstaina meillä oli omavalvontaa ja puhtaanapitoa. Itse tosin en ollut paikalla, sillä minulla oli silloin henkilökohtainen meno jonka olin jo sopinut viime joulukuussa eikä se ollut siirrettävissä.

Perjantaina pukkasi etäpäivää.

Viime tekstissähän jutustelin että muussia pukkaa Ritvan ravintelissa tällä viikolla. Ja niinhän se teki. Kaveriksi sille pötkäytettiin broileripyöryköitä ja paprikatsatsikia:

Joo veitsi on väärään suuntaan!!

Huomasin eräällä taannoisella ruokakauppareissulla, että meidänkin markettiin oli ilmestynyt nyhtökauraa. Silloin sitä en vielä ostanut, mutta päätin perehtyä resepteihin ja ottaa hetimiten kokeiluun kun kerran sitä noinkin lähellä on tarjolla. Seuraavalla kauppareissulla ostinkin sitä. Nudea eli maustamatonta halusin, mutta se oli loppunut niin jouduin tyytymään tomaatti-savupaprika-persilja -versioon. Olin jo päättänyt että makaronilaatikkoa pukkaa joten nyt sitten tuli vähän tomaattinen sellainen. Kyllä sitä söi! Lapsistakin toinen söi, mutta toinen ei koska hän on nykyään The nirso eikä syö mitään.
 





 Kerkesin sen tosin jo peittää juustoraasteella, joten vähän huonosti näkyy. Fusilleja käytin makaroneina.

Sunnuntain päivällinen oli vähän spessu: itsetehtyjä hamppareita! Sämpylät ovat täysjyväisiä (1 dl tavallisia vehnäjauhoja, loput täysjyväisiä) ja pihvit ovat broilerinjauhelihasta tehtyjä. Lisäksi on tuoretta kurkkua, salaattia, ananasta (ei tosin alla olevassa kuvassa), cheddarjuustoa, paprikahilloa ja kurkkumajoneesia. MMMMMMM.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti