perjantai 9. helmikuuta 2018

Aika käy vähiin

Maanantai.

Viime perjantain hyvien esivalmistelujen takia pääsimme heti hyvään vauhtiin kellon lyödessä 7.

Lasagnettetyömaa. Kyseessä oli kasvislasse, joten turvotettiin vähän soijarouhetta siihen. Harmi ettei tuolla ole tapana millään lailla maustaa soijarouhetta (tai nyhtistä tai härkistä) joten saattoipa olla että lasse jäi monien makuun liian vaisuksi.

Kun lassehomma oli hoidossa, tein seuraavalle päivälle marjakeiton ohrapuuron kaveriksi. Samaan syssyyn tästä otettiin myös välipalalle riisimurojen kylkeen omansa.



Tiistaina minä... ööö. Odottakaas kun hetken kaivan puhelintani ja palautan mieleeni mitä tein... ilmeisesti en tehnyt mitään kuvattavaa, koska en ole kuvia ottanut. Eikun hetkinen. En minä tiedä! Kuitenkin olin vain kolme tuntia töissä koska meillä oli ryhmänohjausta. Oli aika jees kun puhuttiin työnhausta ja tehtiin vähän persoonallisuustestejä.

Nyt minua kyllä hämmentää että mitä ihmettä. Joo tiistaina oli puuropäivä, mutta mitä hitsiä oikeasti tein siinä aamulla töissä?!?! En nimittäin tehnyt puuroa. SEIS. Enhän minä ollut ollenkaan töissä tiistaina koska koulu alkoi niin aikaisin :DD Ilmankos en tiennyt mitä tein! Koska en tehnyt mitään. Noniin.

Keskiviikkona kerkesin olla kolme tuntia töissä. Oli sitruunaista kalaa. Tein sen soossin. Aamulla meinasi tulla vähän kiire koska lumi yllätti kävelijän enkä tajunnut varata yhtään ylimääräistä aikaa kävelyyn. Lumi vaan pöllysi kun ennen seitsemää painoin hirveällä sykkeellä kohti työmaata kun mistään ei oltu aurattu.


Jaoin kastikkeen pakkeihin, paisto, pakkaus lähteviin, jne jne. Jaoin loput kastikkeet omiin pakkeihin, puunasin padan ja painelin ovista ulos.

Meillä oli taas kokkailua Margit Kojon kanssa. Tällä kertaa jokaisen piti tuoda omat raaka-aineensa ja kokata ennalta määrätty ruokalaji. Tai ennalta valitsema. Itse valitsin vegaanin pääruoan ja hyvänen aika että sain taas tehtyä siitä vuosisadan ongelman itselleni. Lopulta edellispäivän iltana päädyin tekemään härkis-bolognesea. Minulla oli puolisen tuntia aikaa käydä koulun vieressä olevassa kaupassa ennen koulutuksen alkua ja tukka putkella sitten painelin hyllyjen välissä etsien suomalaisia raaka-aineita murkinaani.







Siinä ruokia joita syntyi! Pääruokia oli useampi.

Torstaina työpaikan väki huokaisi helpotuksesta, koska minulla oli normaali päivä enkä lähtenyt mihinkään missään vaiheessa.


Oli broileri-kasviskeittoa. Minähän sen tuttuun tapaan tein ja hyvää tuli. Jako lähteviin ja omiin ja sitten menin toviksi auttamaan tiskiin. Sitten sainkin leipoa! Gluteenitonta leipää pyydettiin ja tein tuollaisen 1/3 150 mm vuoallisen sitä. Tuossa kuvassa juuri ihastelen sitä ekaa kertaa sen jälkeen kun laitoin sen liinan alle nousemaan. Kyllä muuten kohosi! Ja siitä tuli tosi nättiä, en vain tajunnut silloin siitä kuvaa ottaa kun kollega sen leikkasi ja kerkesi sitten sukkelana jo laittaa sen pakastimeen.




Lounaalla nautin omatekoisesta keitosta ja kollegan tekemästä gluteenittomasta leivästä (samalla ohjeella tehty kun tuo minun tekemäni) ja lounaan jälkeen tuurasin tiskin likaisessa päässä kollegaa joka lähti pesuainekoulutukseen.

Tänään perjantaina olenkin pysytellyt kotona sairastuvan pyörittäjänä.


Viikon työtunnit: 19
Viikon koulutunnit: 6,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti