Välillä toista ja välillä toista.
Viimeistä virallista työviikkoa viedään ennen koulun alkua. Itsehän olen kuitenkin niin noheva että venyn töihin satunnaisesti myös tämän elokuun puolella koulun ohessa.
Viime sunnuntaina oli makasiinikahvilassa viimeinen näyttelypäivä. Kukkalinjan näyttely sekä yhtä lailla Sonja Lehdon näyttely purettiin pois, joten nyt kahvilaan kannattaa eksyä ennen kaikkea herkkujen takia! Jätskit ovat kylän parhaimmat ja vitriinissä tarjolla olevat keittiössämme leivotut herkut suussasulavia!
Kahvikin on eri hyvää! Johan&Nyströmin keskipaahtoista kahvia jonka pavut ovat Etiopiasta, Indonesiasta sekä Nicaraguasta. Kahvi on sekä Luomu- että Reilun kaupan -sertifioitu. Sitä on mahdollista ostaa myös mukaan samana päivänä jauhettuna hintaan 5 e / pussi :)
Tällä viikolla vietin yhden kokonaisen päivän keittiöllä pelkästään leipoen. Tein korvapuusteja, gluteenittomia pullia sekä hyydykekakun.
Korvapuustit olivat hirrrrvittävän nättejä raakoina pellillä, mutta uunissa kohotettaessa paisuivat aivan mielettömiksi jööteiksi ja vielä uunissa vähän lisää, alkoivat jotkut purkaantua ja äh. Mutta maussa ei valittamista ;)
Gluteenittomia pullia lähdin kuulkaas tekemään ihan ekaa kertaa ja kyllä ne etäisesti pullia muistuttivat ulkonäöltään ja maku kyllä oli kohdallaan!
Näissä siis normaalista poiketen jauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta sekä riisijauhoa. Lisäksi oli vielä psylliumia, joka tuossa toisessa vaakakuvassa on turpoamassa kulhossa. Taikina oli vaikea työstettävä ja en nyt saanut siitä tehtyä kuin epämääräisest palloa muistuttavat kasat pellille. Olisin voinut laittaa vähän lisää jauhoja (ehkä? en tiedä onko gluteenittomien kanssa tarkempaa kuin tavallisten aineiden kanssa?) niin olisin saanut ehkä niistä nätimpiä. No seuraavalla kerralla sitten. Mutta ne kohosivat kivasti ja vaikka nyt pinta röpöläinen onkin, niin uskon että gluteenittomat asiakkaat ovat mielissään saadessaan pullaa :)
Olin jo tovin mietiskellyt että haluaisin tehdä kahvilaan kolmen suklaan hyydykekakun. No totta kai meiltä ei löytynyt varastoista kuin kahta suklaata; valko- ja maitosuklaata. Noh sitten siinä tovin konsultoin kollegojani keittiössä ja yhdessä tuumattiin että vadelma voisi passata suklaiden kanssa kivasti. Ilmoitin etten kuitenkaan tahdo oikeita vadelmia laittaa kakkuun mihinkään kerrokseen, vaan haluan siitä sileän sileää. Onneksi keittiön kätköistä löytyi juuri tähän tilanteeseen sopivaa vadelmapyreetä!
Joten siis hyydykekakussa on alimmaisena fazerin sinisestä tehty maitosuklaakerros, seuraavana on vadelmakerros ja päällimmäisenä valkosuklaakerros. Jokaisessa kerroksessa on tietysti myös vispikermaa sekä sitten vaniljatuorejuustoa antamassa ryhtiä. maitosuklaakerroksen kanssa olin näköjään huolimaton, sillä se ei ole joka puolelta tasaisesti.. Enkä viimeistellytkään sitä alinta kerrosta sileäksi!! Hitsi.................
Olin saanut ohjeistusta koristeluun sen verran, että hevikylmiössä oleva viimeinen mansikkarasia on käytettävä pois ennen kun menevät huonoksi, joten koristeluun käytin niitä sekä samaisia kakussa olevia suklaita.
Minulla oli 120 senttinen kuvausassistentti mukana, siksi työskentelykuvat tältä korkeudelta :D
Kelvannee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti