Tällä viikolla päästiin oikein työntouhuun! Kahdeksan reipasta vapaaehtoista meidän luokalta lähti hoitamaan tilausta, joka koski siis lauantaina pidettyjen 50-vuotisjuhlien cateringia. Keskiviikkona aloitettiin aika iisisti. Useimmat tekivät leipomuksia myyntiin ja jokunen jo silloin valmisti ennalta jotain lauantaille, kuten minä. Minä tein kotikaljan käymään ja muuten istuin koneella hieromassa menua paperille. Torstaina oli jälleen esivalmisteluja ja meikä vielä hieroi vähän sitä menua ja kirjoitteli ruoille omat nimilaput buffetpöytään. Perjantaina suuntasin koulun kahvilaan töihin kunnes minut haettiin sieltä valmistelemaan juhlapaikkaa kanssaopiskelijan sekä kouluttajien kanssa.
Lauantaina olikin sitten tosi kyseessä kun tultiin koululle kaikki niin tomerina ja motivoituneina (siis oikeasti, tämä ei ole sarkasmia) ja laitettiin hihat heilumaan. Kun saatiin ruoat tehtyä, pakattiin ne autoihin ja hurautettiin juhlapaikalle. Siellä ruoat laitettiin tarjolle ja käytiin lisäilemässä kun tilanne vaati jne. Ruokailun jälkeen oli se "ikävin" osuus, jota itse kukin tuntui jännittävän, nimittäin lautasten ja aterimien pois haku pöydistä. Vedimme valkoiset hanskat käteen, jaoimme sotasuunnitelman lailla pöydät ja pöytien puolet pareittain ja hoidimme homman kotiin jännityksestä huolimatta! Jes!
Homma oli uutta ja erilaista ja kuten sanoin, itse kukin siinä jännitti kaikkea mahdollista, mutta kokemuksenahan tuo oli oikein hyvä ja kiva! Siinä ruokailun aikana odotellessa tuli tutustuttua vähän paremmin muihin ja koska homma oli uutta kaikille, tuntui että ehkäpä se jo sinällään lähensi meitä. Turvauduimme toisiimme hädän hetkellä :D Voi olla, että heiteltiin ideoita ilmoille koskien koko luokan "ryhmäytymispäivää" aka illanviettoa tapahtuvaksi joku viikonloppu.
Siinäpä vielä kuvia ruoista ja alemmassa kuvassa ovat täytekakun virkaa toimittaneet juustot ja hedelmät.
Siinäpä oikeastaan se viikko pähkinänkuoressa olikin. Nyt vietän viikon ainoaa vapaapäivää kuunnellen pyykki- sekä tiskikoneen hurinaa (toinen laulaa jo toista kertaa tänään) lapsien ollessa päiväunilla. Ja kirjoitan tätä.
Kun viime tekstissä intouduin esittelemään joitain tekemiäni kakkuja, esittelenpä vähän lisää! Näissä seuraavissa kävi niin, että koristelu tai siis "koristelu" lähti lapasesta ja en tainnut oikein itsekään tietää mitä halusin:
Ylimmäinen on appelsiinihyydykekakku johon ajattelin kivasti asetella suklaata koristeeksi. Joop. Peitin siis koko kakun pinnan sillä. Vasen alareuna on mansikan makuinen hyydykekakku, johon halusin tehdä epämääräisen röykkiön karkeista. Noh, siinä taisin onnistua. Tosin taas peitin koko pinnan niillä.. ja sitten oikeassa reunassa halusin hullutella niin paljon kun sillä hetkellä pystyin ja tällainen vaniljalta maistuva raitahirvitys syntyi. Koristelin sen kaikella mitä löysin kaapista..... Hehe.
Aiemmassa tekstissä laitoin parikin kuvaa mansikkabritasta, mutta oikeastihan sitä voi tehdä vaikka minkä makuisena!
Ylemmässä kuvassa on joulun aikaan tehty jouluinen brita. Täytteenä on kermavaahtoa tottakai, sekä sitten se jouluinen elementti, eli punaista jouluomenaa joka on haudutettu pehmeäksi glögissä kanelitangon kanssa. Alempi brita on viime äitienpäivältä jolloin tein itselleni kyseisen luomuksen makuna aprikoosi-persikka. Nuo koristeena olevat valkosuklaasydämetkin tein itse nohevana. Olen myös joskus tehnyt banaani-suklaabritan ja oikeastaan sekin oli hyvää, mutta ei mitään verrattuna näihin ns. perinteisiin.
No sepäs siitä sitten taas. On muuten hauska huomata, miten tuo keittiössä puuhailu on sellaista että siinä unohtuu ihan kaikki muu. Siinä ei kerkeä omia asioitaan kyllä ajattelemaan yhtään. Hyvä että edes omien lapsiensa olemassaoloa muistaa :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti